Elbil vs. fossildrevet bil

El, benzin eller dieselbil: Beregn økonomi og driftsomkostning

Har du nogensinde overvejet, hvordan økonomien ved at køre i din pålidelige gamle dieselbil sammenligner sig med en spritny benzinbil eller måske endda en elbil? Beregneren "Elbil vs. Fossilbil," giver dig mere ro i maven med økonomien bag de forskellige typer køretøjer.

Mine overvejelser ved at skulle skifte fra diesel til el gav mig uro i maven. Elbilen jeg havde kigget på var væsentlig dyrere end det jeg normalt ville bruge på en bil. Ville det smadre min økonomi?
Jeg kastede mig ud i at lave en beregner som kunne give mig den tryghed jeg havde brug for, så jeg kunne foretage mit eventuelle køb af elbil på et oplyst grundlag og derved sove bedre om natten. 

Økonomien og tankegangen ved at eje og køre en elbil adskiller sig markant fra en traditionel benzin- eller dieselbil. Selvom selve prisen på en elbil ofte er højere lige nu og her, fjernes udgifterne til brændstof, især med de stigende brændstofpriser. Serviceomkostningerne på en elbil er typisk lavere, men man skal være opmærksom på at udgifterne til dæk kan være højere. En elbil vejer typisk mere og har flere hestekræfter som indbyder til 'tungere højrefod'.
At regne det hele ud kan virke uoverskueligt, men vi har forsøgt at lave regnestykket overskueligt for dig som ikke nødvendigvis er talnørd.

Beregneren er låst, for at beskytte formler mod overskrivning. Alle celler der kræver indtastning er ikke låst.

Hvis du deler værktøjet online, skal du først læse vores betingelser for deling.

 

 

Elbil vs. fossilbil version 1.02

Download her

 

Du behøver ikke være en teknisk ekspert for at bruge dette værktøj, vi har lagt mange kræfter i at gøre det brugervenligt med et klart overblik. Alt, du skal gøre, er at indtaste dine finansierings- og driftsomkostninger, såsom brændstof, eventuelle opladningsabonnementer, vedligeholdelse, service og ikke mindst dæk.
Du kender sikkert allerede dine udgifter til din nuværende bil, men de fremtidige omkostninger kan du estimere ved grundig research. Der findes talrige Facebook-grupper, der deler erfaringer om dette emne.

Et godt råd er at tage en udskrift af dette værktøj med til banken som en budgetplan, det valgte jeg at gøre - det gør banken mere tryg ved at af lave finansieringen, når de kan se du har styr på udgifterne.
De finansieringstilbud du måtte få, kan du altid regne efter med vores låneberegner, hvilket kan være en rigtig god idé hvis du vil sammenligne forskellige lånetilbud.
 

 

I regneeksemplet øverst på siden, sammenligner vi min eksisterende VW Polo TDI Diesel med en ny VW Polo TSI (bezindrevet) og en ny VW ID. 4 Pro Performance elbil.

Det er ret tydeligt, at det er billigst at beholde min nuværende dieselbil, men hvis jeg overvejer at skifte, viser værktøjet, at en elbil umiddelbart er den mest omkostningseffektive løsning, i hvert fald hvis man kører 40.000 km årligt som jeg gør.
Ændrer jeg mit kørselsbehov ned til 25.750 km årligt, går regnestykket i nul og en elbil koster hermed det samme som en benzinbil. Værditabet på en elbil kontra en 'normal' bil er svær at beregne. Her valgte jeg at købe et kvalitetsprodukt, som har ry for at holde værdien godt. Du prioriterer muligvis anderledes, men regnestykket er det samme.

Når du har indtastet alle dine data, præsenterer værktøjet dig for et overblik over de forventede månedlige og årlige omkostninger for hver biltype.

Kan du optimere din biløkonomi ved at skifte bil nu? Klik på den røde downloadknap øverst på siden og prøv beregneren helt gratis.


Rigtig god fornøjelse med beregneren.


 

Opdateringsnoter.

Seneste version 1.02 - diverse udgifter til bilvask, rengøring og polering er tilføjet.
Version 1.01 - totaludgift pr. km. er tilføjet + mere detaljeret beregning af dækomkostninger.
Version 1.0 - første version af beregneren
Mangler der noget? Kontakt os på denne side

Maintenance